terug naar artacasa

A R T A C A S A
Kerkstraat 411-HS
1017 HX Amsterdam

Tel: +31(20)6393213


Home Page ARTACASA AMSTERDAM

 

 

terug naar ARTACASA

ARTACUCINA 2 - pers en klantbeoordelingen 


● ARTACUCINA 2 in de pers (klik aan voor vergroting en details)
Click hier om te bestellen
ISBN: 9789055946853

 

 
De Leeuwardercourant van 18 september 2009   ARTS & auto oktober 2009            ARTACUCINA in De Limburger van 5 oktober 2009

ARTACUCINA 2 in Navenant Magazine over Limburg. november 2009       ARTACUCINA cbw.mitex magazine van november 2009      

Leids Dagblad van 28 oktober 2009      ARTACUCINA in de Wining&Dining nr.4 dec 2009        ARTACUCINA in de Nouveau van december 2009

ARTACUCINA in het Stadsblad van woensdag 9 december 2009    ARTACUCINA in het Stadsblad van woensdag 9 december 2009     Lotte au Cidre van Marie Godest op de cover van Bouillon!Magazine december 2009     ARTACUCINA in Bouillon van december 2009

ARTACUCINA 2 in Art Alert nr. 10 december 2009     ARTACUCINA in Woonwerk dec. 2009, magazine voor de medewerkers in de wonenbranche         ARTACUCINA in de Elle Eten van februari 2010

Delicious januari 2010       ARTACUCINA in Delicious van maart 2010       ARTACUCINA 2 in de Vision van maart 2011

 
http://wereld.brutsellog.nl/2009/09/16/artacucina-2-wiebke-van-der-scheer-marge-mijer/
Recepten en kunst zijn al eerder een succes gebleken en nu is er dan eindelijk een tweede deel van het kunstkookboek Artacucina van Wiebke van der Scheer en Margré Mijer.

Recepten in dit boek zijn uitgeprobeerd in eigen keuken en de kunst die er bij uitgezocht is zijn van kunstenaars aangesloten bij Artacasa. Elk recept heeft een eigen schilderij of kunstobject en heeft vaak leuke illustraties. De kunst in dit boek zijn van onder andere de volgende kunstenaars Marijke Janssen, Fonnie van Raaijen en Tamar Rubinstein. Iedere kunstenaar schrijft iets over zichzelf, al is het een korte anekdote. In de index staan alle kunstwerken in het boek gecategoriseerd op naam van de kunstenaar.

In het boek vind je recepten voor voorgerechten, soepen, bijgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en gebak & koekjes. De recepten zijn variërend van baba hanoush, molshopen in het groen tot een dievenpudding (charlotte russe). De recepten zijn in de index allemaal voorzien van een kleine foto van het eindresultaat. De recepten zijn allemaal gemaakt door Wiebke zelf en zij heeft ook de gerechten gefotografeerd voor het boek.

Iedereen vind wel iets lekkers en ziet wel iets moois in Artacucina 2. Artacucina 2 is een leuk cadeau voor iedereen die van koken houdt en daarnaast kunst in een hoog vaandel hebben staan. Een boek om cadeau te geven of om als cadeau te krijgen.

Een voorproefje van de kunst in Artacucina 2 vind je op de website van Artacasa en ook van de recepten.

 
ARTACUCINA 2 op de site van het tijdschrift SMAAK
http://smaak.crumm.nl/template_permalink.asp?id=848

donderdag 9 juli 2009

Kunstkookboek ARTACUCINA

Na het succes van het eerste kunstkookboek ARTACUCINA -een kijkje in de keuken van galerie ARTACASA- kon een vervolg niet uitblijven. In dit kookboek, dat zowel het oog als de tong streelt, worden fraaie kunstwerken gecombineerd met inspirerende gerechten. ARTACUCINA  2 biedt opnieuw schitterende schilderijen en lekkere, makkelijk te maken recepten. Nieuw zijn de foto’s van de gerechten achter in het boek, als visueel steuntje bij het koken. Een smakelijk cadeau voor kunst- en kookliefhebbers! Het boek is half september leverbaar!
 
Boekpresentatie ARTACUCINA 2 op Manuscripta 2009 in Westergasfabriek in Amsterdam
 

zondag 6 september om 11.00 uur kookboekpresentatie van het ARTACUCINA kunstkookboek op de MANUSCRIPTA 2009.

 
ARTACUCINA 2 in Scriptum folder. Nieuwe boeken najaar 2009


ARTACUCINA 2 - aan tafel met galerie Artacasa in de boekenfolder 2009 van Scriptum
 
● ARTACUCINA 2 op: http://koken.blog.nl/kookboeken/2009/09/08/artacucina-2
 
Als je de luxe hebt om zoveel kookboeken door je handen te mogen laten gaan als ik, dan is het soms lastig om ieder boek even onbevooroordeeld te bekijken. Gister kreeg ik op Manuscripta onverwachts een nieuw boek in mijn handen gedrukt en vanwege de verrassing hiervan ging mijn hart toch wat sneller kloppen. Daar gaat je neutrale blik!

Maar gelukkig is het ook echt een boek om enthousiast over te zijn. Ik denk soms wel eens dat ze maar wat verzinnen om een kookboek mee te ’spicen’ , maar in dit geval vind ik het ook echt een leuk idee om kunst aan gerechten te koppelen. Artacucina is zelfs alweer het tweede boek van de kunst galarie ArtAcasa in Amsterdam waarin de kunstenaars en mensen rondom de galerie samenwerken om dit mooie boekje te maken.

 
 
 

home | exposition | artworks | projects | press | links | contact |