terug naar artacasa

A R T A C A S A
Kerkstraat 411-HS
1017 HX Amsterdam

Tel: +31(20)6393213


Home Page ARTACASA AMSTERDAM

 

 

terug naar ARTACASA

ARTACUCINA 1 - gerechten en tips  ISBN: 9709081888219
 

Alle foto's van de recepten in het kookboek zijn op deze pagina te bekijken. Ook staat er bij een aantal recepten handige tips en/of praktische aanwijzingen.

ARTACUCINA bevat recepten die niet al te moeilijk zijn om te maken en bovendien heel lekker. Een gegarandeerd succes!

Geniet alvast van deze foto's....en bestel het boek nu!

Eet smakelijk!

Click hier om te bestellen
 

 

Gerangschikt op pagina indeling van het boek.
 
het kreeftvlees (of langoustine vlees) kun je later in de bisque doen als garnering.
pag.6 pag.8 pag.10 pag.12
Garnalen met Avocado Mousse

 

Family O. Scones

De scones kun je ook prima uitsteken met een glas.

Zeeduivel met Parmaham

 

Bisque van Kreeft

Maar ik heb langoustines gebruikt......

pag.14 pag.16 pag.18 pag.20
Dave's Apple Crumble

Heel lekker met fijngemalen hazelnootjes door het deeg.

Ratatouille

Snijd een kruis in de tomaten en giet er heet water overheen om ze makkelijk te ontvellen

Bitterkoekjes Bavarois van Leonoor


 
Vegetarische Spinazie Taart

Ook heerlijk met:  zalm, prei en kappertjes kunnen zonder voorbakken op het bladerdeeg en zo in de oven.
Dan mosterd en dille door het eimengsel!

Een echte tartetatin pan is super en te koop bij Duikelman in Amsterdam
pag.22 pag.26. pag.28 pag.30
Appel Citroen Taart van Claire

Lekker met de vlaai op pagina 94
Danny's Curry Chicken Pasta Dish

Courgette in plaats van kip maakt dit gerecht vegetarisch

Tonijn in hete Olie


Voorzichtig met de hete olie!
Met rijst en sla een maaltijd!

Tarte Tatin voor Julia


Deze is ook heel lekker met de custard vlaai van pagina 94.
Een typisch Iers gerecht!
pag.32 pag.36 pag.38 pag.40
Knapperige Taartjes met Camembert en Peer

www.kokenmetkarin.nl voor meer lekkere recepten.

Gigot d'Agneau uit Dancé


Een lamsbout is te koop bij de Marokkaanse winkel.

Bruin Brood IJs


Snijd er mooie plakken van of serveer in kleine schaaltjes.

Romige Soep van Christina
Ook te eten bij restaurant Simpel in de Ferdinantbolstraat 11 in Amsterdam
pag.42 pag.44 pag.46 pag.48
Kip met Tomaat en Olijven Vanille Hang-op, Rabarber Compôte, Amandelkletskoppen en Aardbeiengranite.

recept Aardbeiengranite onder aan deze pagina!

Citroentaart

Hoe meer citroen zest hoe zuurder de taart. Ik neem zest van 3 citroenen maar van 1 citroen kan natuurlijk ook!

Inktvisjes van de Grill

De knoflooksnippers zijn ook heerlijk om zo op te eten

pag.50 pag.52 pag.54 pag.56
Zinneprikkelend Recept

 

Indische Gehaktballetjes

 

Marijke's Zomerpasta Pittig Mozarella Taartje

 

Artisjokken Een Italiaanse truc voor het berekenen van de juiste hoeveelheden bij het maken van zabaglione is om 1 eierdooier, 2x 1/2 eierschaal suiker en 2x 1/2 eierschaal marsala te nemen!
pag.60 pag.62 pag.64 pag.66
Aardbeien Kwark Taart

natuurlijk ook heerlijk met ander fruit!

Artisjokken Zabaglione

Laat de temperatuur niet boven de 60°C komen. Tijdens het kloppen de kom regelmatig even van de stoom afhalen.

Stevige Winter Risotto

Liever vegetarisch? Laat het gehakt uit het recept en gebruik meer champignons of een vleesvervanger.
 

Tongfillets zijn lastig te krijgen. Bestel ze een dag van te voren bij je visboer of neem een andere dun gefileerde vis. Op de foto een zomertruffel...iets minder sterk van smaak dan de wintertruffel maar wel wat goedkoper en heerlijk in dit gerecht.
pag.68 pag.70 pag.74 pag.76
Mouhamarra

Marokkaans Smeersel

Tong Tonnato

Tonijnmayonaise

Kijk hoe je zelf mayonaise kan maken op pagina 93.

Noor's ger(r)ikte Zalm Stapeltjes Fred's Erotische Eieren

Leg de eieren en de truffel samen een nachtje in een afgesloten bakje en het ei smaakt de volgende ochtend nog lekkerder!

pag.78 pag.80 pag.82 pag.84
Krab Cocktail uit de Overlevering

Met goddelijke saus

Varkensfilet met Zwarte Bessenjam en Appel Tournedos met Dragon

Een klassieke combinatie!

Pittige Courgette Soep
Ofwel: Creme Anglaise!
pag.88 pag.90 pag.92 pag.94
Lapin en Cocotte "van de Wal"

Een prima recept om van te voren te maken en op te warmen.

Lise's Witte-Chocoladepalettes

Met pure chocolade en nootjes! Ook lekker!

Zalmterrine Vlaai/Custard

Deze saus wordt nooit echt dik. wil je dat wel dan moet je met custard in de weer!

Geen vers fruit? Gebruik dan (zelgemaakte) jam! en moet het snel dan kan de bodem ook met bladerdeeg.
pag.96 pag.100 pag.102 pag.104
Wortelcake met Walnoten

 

Smooth and Sensual Omelette

 

Vers Fruit Taart

De Mascarpone crème is  ook heerlijk met vers fruit in een mooi glas! zie onder aan deze pagina.

Gevulde Portobello's

Gebruik niet te veel zout want het ontbijtspek is al zout genoeg.

Met een bolletje vanille ijs....


opgegeten voordat ik de foto had gemaakt!

pag.108 pag.110 pag.112 pag.116
Vis uit de Rookoven

 

 Bananas Flambees

Het lekkerste zit in de pan!

Peren Chutney Aardappeltjes uit de oven
pag.118 pag.120 pag.122 pag.124
Cannelloni met Spinazie en Ricotta

 

Zuurkool met een Marokkaans tintje Vegetarische Kurma Tiramisu

De lekkerste!

De chilipepersaus is ook heerlijk bij gevogelte en rood vlees.
pag.126 pag.128 pag.130 pag.132
Zalm met Rode Chili

Bij het gebruik van gedroogde pepers is het handig om ze eerst 30 minuten in heet water te wellen tot ze zacht zijn.

Torta di Noce della Nonna de Silvia

Best bijzonder een taart zonder meel en boter!

Pollo al Vin Santo di Francesco

Bij AH zijn prachtige grote rozijnen in het vak bij de gedroogde dadels enzo.

Ile Flôtante
pag.134 pag.136 pag.138 pag.140
Chocolade taart van mijn zussen.
 
Chocolade Truffeltaart
Let op! de bitterkoekjes moeten in kleine stukjes worden gesneden en dan geweekt in de drank!
Kipfiletpakketjes uit de oven
 
Gevulde Paprika's
Portugese Vissoep  
pag.142 pag.144 pag.146  
Caldeirada

de vissoep is ook heerlijk over de pasta!

Farfalle al Tartufo

Met verse truffel!

Chocolade Charlotte  
       
       
Aardbeien met Mascarpone creme.      
Aardbeien met Mascarpone crème.      

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

home | exposition | artworks | projects | press | links | contact |